Турският президентРеджеп Таип Ердоган днес отново отправи призив за съставянето

...
Турският президентРеджеп Таип Ердоган днес отново отправи призив за съставянето
Коментари Харесай

Ердоган призова да се приеме нова турска конституция

Турският президентРеджеп Таип Ердоган през днешния ден още веднъж насочи апел за съставянето нова турска конституция, съобщи Дарик с позоваване на Анадолската организация.

Турското държавно управление няма да се спре, до момента в който страната не се подреди измежду десетте най-големи стопански системи в света, съобщи още Ердоган, който приказва на първото съвещание на парламентарната група на неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в 28-ия Меджлис.

По думитена президента кабинетът продължава да работи по 12-ия проект за развиване на Турция, както и по средносрочната стратегия за развиване на страната.
Убеден съм, че икономическият разцвет наТурция ще бъде от изгода за всички 85 милионажители на нашата страна. За да координираме работата в икономическата сфера, установихме тесни връзки сред офиса на вицепрезидента, министерството на финансите и Централната банка, съобщи президентът.

Ердоган сподели още, че значим тласък за по-нататъшното развиване на Турция ще бъде приемането на нова версия на конституцията на страната.

Концепцията за " стогодишнината на Турция " не може да се осъществя въз основа на конституция, която е била направена и призната след боен прелом, акцентира президентът.

Държавният глава предложи правото на мюсюлманките да носят забрадки да бъде вписано в новата конституция. Той прикани и съперниците си да поддържат работата по новата конституция на Турция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР