Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че страната му

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че страната му
Коментари Харесай

Ердоган съветва САЩ да преосмислят поведението, за да не изгубят силен партньор

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че страната му няма да се поддаде на напън, откакто американският му сътрудник Доналд Тръмп заплаши Анкара със наказания, в случай че не освободи американския свещеник Андрю Брънсън, съобщи Ройтерс, като се базира на телевизия "Хабертюрк ", представена от Ройтерс.

Съединени американски щати може да изгубят мощен и откровен сътрудник, в случай че не трансформират държанието си, сподели Ердоган, представен от телевизия "ТРТ Хабер " и други медии.

Андрю Брънсън, който тази седмица беше подложен под домакински арест, откакто прекара 21 месеца в турски затвор, е работил в Турция повече от 20 години. Той беше упрекнат в поддръжка на организацията, която съгласно Анкара стои зад неуспелия боен прелом през 2016 година, и на Кюрдската работническа партия (ПКК). Ако бъде приет за отговорен пасторът, който отхвърля обвиняванията, може да бъде наказан на 35 години затвор.

Турция ще прибегне до интернационален арбитраж, в случай че Съединени американски щати блокират продажбата на изтребители Ф-35 на Анкара, предизвести Ердоган.

Турският президент разгласи, че през септември ще свика среща на върха с Русия, Германия и Франция, отдадена на Сирия, съобщи ТАСС.

На 7 септември в Истанбул ще се състои среща на върха сред Русия, Германия, Франция и Турция, с цел да забележим какво можем да създадем по сирийския проблем, сподели Ердоган, представен от телевизия "Си Ен Ен тюрк ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР