Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ако безкомпромисната позиция

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ако безкомпромисната позиция
Коментари Харесай

Ердоган: Ако позицията на САЩ за Ф-35 продължи, Турция ще търси други решения

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че в случай че безкомпромисната позиция на Съединени американски щати по въпроса за Ф-35 продължи, Турция ще бъде принудена да търси други решения, с цел да отговори на потребностите си, съобщи Анадолската организация. Президентът на Турция приказва през днешния ден на съвещание на своята парламентарна група.
Отбелязвайки, че тези, които се пробват да показват сепаратистката терористична организация (ПКК) като конструкция, бореща се с „ Даеш “, той съобщи, че през днешния ден те се пробват да прикрият кланетата на цивилни на същата организация, съобщи БГНЕС.
„ По света приказват, че сме срещу кюрдите. Молим ви да не бъркате тези неща. Ние не сме против братята кюрди, а против терористични организации като ПКК. Вашите изказвания са неуважителни към нашите кюрдски братя “, сподели турският президент.
„ Опитваха се да основат терористичен кулоар по границата с Турция и желаеха да ни държат под блокада от юг ", сподели Ердоган и добави: " Какво направихме ние? Прекъснахме тази блокада. Ето казуса им “.
" Когато прекършихме обсадата от юг, те полудяха ", сподели Ердоган.
Отбелязвайки, че 32-33 камиона с оръжие, муниции и съоръжение са пристигнали в северната част на Сирия, Ердоган акцентира: „ все пак те не съумяха сполучливо да извършат интервенцията. Защо? Защото нашата войска и Сирийската национална войска, ръка за ръка, гърди до гърди, унищожиха всички тези игри. "
Ердоган посочи още, че на срещата с американския президент е повторил настояванията си във връзка с водача на ФЕТО и неговите последователи.
„ Нашата решителност по този въпрос продължава. Ще търсим тези предатели до последния си мирис, с цел да дават отговор за измяната, което направиха към нашата страна и нашия народ. Терористите няма да могат да избягат от това, без значение зад кого се крият. Да се надяваме, че те започнаха да схващат, че Турция посредством изнудване, наказания, лъжливи причини, няма да се откаже от случая, за който е права. Ще покажем на всички, че без единодушието и поддръжката на Турция нито един проект в района няма да може да се осъществя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР