Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заминава днес на ключова обиколка

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заминава днес на ключова обиколка
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган заминава на ключова обиколка в Персийския залив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отпътува през днешния ден на основна обиколка в Персийския залив, по време на която ще посети Саудитска Арабия, Катар и Обединените арабски емирства, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Заедно с Ердоган пътуват над 200 предприемачи. Основният въпрос, който ще бъде обсъждан по време на визитите, са взаимните стопански вложения.

Ердоган ще срещне през днешния ден в Джеда с краля на Саудитска Арабия Салман и със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман.

Утре турският държавен глава отпътува за Доха, където ще организира диалози с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ат Тани.

Последната спирка на Ердоган по време на обиколката му в Персийския залив ще бъде в Обединените арабски емирства. В сряда Ердоган ще се срещне с президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

Икономическите връзки ще бъдат съществена точка от дневния ред на обиколката на турския президент в страните от Персийския залив. Той ще взе участие в бизнес конгреси, които ще се проведат и в трите страни.

Очакв
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР