Турският президент Реджеп Тайип Ердоган скоро популяризира нов израз, за

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган скоро популяризира нов израз, за
Коментари Харесай

„Зона за национална сигурност“ ще бъде създадена в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган скоро разпространява нов израз, с цел да опише тактиката на за националната й сигурност. След последното си пътешестване до Азербайджан той сподели пред кореспонденти, че Анкара основава „ зона за сигурност “ в своя отбрана . Ердоган добави, че Нагорни Карабах е един от съставените елементи на тази зона, оповестява БГНЕС. Ето какво тъкмо сподели президентът на Турция: „ През последните дни пътувах до Шуша, с цел да споделя с нашите братя и сестри тяхната наслада. Ако Турция не успее да сътвори постоянна зона за сигурност отвън своите граници, нито ще имаме мир, нито богатство вътре в страната си ”.

В същото изказване Ердоган разгласи, че „ в този момент се приготвяме да предприемем нови стъпки, прилагайки същия метод на други места “ . Нека дешифрираме това изречение. Някои специалисти допуснаха, че Ердоган може да е загатнал за поддръжка на Турция в бъдещи военни интервенции - както направи това за Азербайджан в Нагорни Карабах. Други настояват, че администрацията може да се стреми да подписа нови двустранни съглашения със съдружниците на Турция , сходни на Декларацията от Шуша. Второто пояснение наподобява по-правдоподобно.
 Ердоган отново изиска зона за сигурност в Сирия, никой не го поддържа Ердоган отново изиска зона за сигурност в Сирия, никой не го поддържа
Турският президент Реджеп Ердоган огласи проектите за основаване на „ зона за сигурност ”, която той предлага да бъде основан...

Декларацията от Шуша укрепи съществено двустранните връзки сред Турция и Азербайджан в доста връзки. Най-важното е, че това е пакт за защита: „ Страните се ангажират да си оказват помощ взаимно, в сходство с Устава на Организация на обединените нации, в случай че независимостта, териториалната целокупност или сигурност на една от страните е застрашена или атакувана от трета страна или страни “. Чрез този абзац Турция и Азербайджан, които са стратегически сътрудници, естествено се трансфораха в гаранти един за различен . Тази фраза е значима, тъй като същото се случи с Катар, Либия и даже Сомалия.

Изданието напомня, че Катар беше изолиран заради напрежението в Персийския залив и до неотдавна блокиран от съседите си. Това беше сложен интервал за държавното управление на страната. По това време Турция поддържа Катар, създавайки там военна база и помагайки на Доха да преодолее рецесията. Военната обстановка в Либия беше надалеч по-сложна. Либийската столица Триполи беше подложена на офанзива от военачалник Халифа Хафтар, който се опита да смъкна законното, прието от Организация на обединените нации държавно управление. Турция направи стратегическа стъпка, като подписа съглашение за сигурност с Либия, което обърна салдото на силите.

Не на последно място, Турция оказа помощ на хората в Сомалия , които светът значително беше не запомнил като поддържа напъните на страната за битка с тероризма. Тези образци ясно демонстрират, че Турция се пробва да сътвори „ зона за сигурност “, която обгръща Персийския залив, Северна Африка, Източна Африка, Източното Средиземноморие и Кавказ. Трябва да се вземат поради и обичайните връзки на Турция с кипърските турци, дружно с нейното военно наличие в Сирия и северните провинции на Ирак.

Зоната за сигурност, създавана от Турция има за цел да насърчи политическата, обществената и икономическата непоклатимост на нейните съдружници. С други думи, страната „ изнася ” непоклатимост и сигурност в тези страни и райони. В същото време турските политици работят в тясно съдействие с локалните, които интернационалната общественост смята за законни, спазвайки интернационалното право. Турските войски са ситуирани в разнообразни страни и райони по искане на тези държавни управления и общности. И най-после, Турция се стреми да заздрави това съдействие посредством политически, стопански, обществени и военни съглашения.
 Турция няма да спомага на обединението в Сирия без зона за сигурност Турция няма да спомага на обединението в Сирия без зона за сигурност
Създаването на зона за сигурност в Северна Сирия не е окупация на тези територии. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган по...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР