Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна в руския курортен град

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна в руския курортен град
Коментари Харесай

Путин назидателно към Европа: Трябва да благодарите на Анкара за Турски поток

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дойде в съветския курортен град Сочи, където организира двустранна среща с съветския президент Владимир Путин, заяви турският ефирен канал TPT, представен от ТАСС.

По време на срещата Путин дефинира " Турски поток " като един от най-важните направления за доставка на съветски газ за Европа, съобщи БГНЕС.

" Бих желал да отбележа, че " Турски поток ", чието строителство приключихме преди известно време, в този момент е една от най-важните артерии за доставка на съветски газ за Европа ", съобщи съветският водач, откривайки срещата с турския президент. Путин добави, че " Турски поток " работи безпрепятствено и европейските сътрудници би трябвало да са признателни на Турция за това.

По време на формалното си посещаване в Русия Ердоган е съпроводен от ръководителите на външното министерство, министерството на защитата, Националната разследваща организация, министерството на енергетиката, министерството на финансите и министерството на земеделието и горите.

Преговорите сред двамата водачи се концентрираха върху осъществяването на продоволствената договорка за превозване на зърно от Украйна, както и върху вероятностите за потушаване на войната в Украйна, плануваната военна интервенция на Турция в Сирия и развиването на двустранните търговско-икономически връзки.

Последно президентите на Русия и Турция се срещнаха на 19 юли в Техеран.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР