Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отмени днес предизборните си прояви

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отмени днес предизборните си прояви
Коментари Харесай

Ердоган отмени предизборни прояви за трети пореден ден

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган анулира през днешния ден предизборните си прояви за трети следващ ден, откакто се разболя от чревна зараза, заяви АП.

Ердоган, който ръководи Турция в продължение на две десетилетия като министър-председател и по-късно президент, се кандидатира за трети президентски мандат на изборите в Турция на 14 май. Той трябваше да се появи на разкриване на мост и политически протест в южния град Адана, само че графикът му се промени и той  ще участва на церемонията по откриването посредством видео връзка.

 На 25 април се наложи Ердоган за малко да прекъсне телевизионно изявление онлайн, защото се почувства зле. По-късно той сподели, че е имал стомашно неразположение. На идващия ден анулира всички обществени изяви по съвет на лекарите и реши да взе участие в гала по доставка на нуклеарно гориво за атомната електроцентрала " Аккую " през вчерашния ден посредством видеовръзка.

Министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа по-късно сподели, че турският президент е болен от " стомашно-чревна зараза ". Предизборните му манифестации, планувани за сряда и през вчерашния ден, бяха анулирани. Той изглеждаше бледен през вчерашния ден, когато откри атомна електроцентрала посредством видео в първата си обществена поява след заболяването му, отбелязва АП.

Други чиновници се пробваха да разсеят опасенията за здравето на 69-годишния водач преди президентските и парламентарните избори идващия месец. Последните социологически изследвания демонстрираха лека преднина за главния противник на Ердоган на фона на стопански спад и февруарските трусове, при които починаха над 50 000 души. Ердоган, който претърпя интервенция на червата през 2011 година, ръководи Турция от 2003 година, първо като министър-председател и като президент от 2014 година насам. През последните седмици той водеше натоварена акция, присъствайки на няколко събития в страната всеки ден.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР