Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че ще се опита

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че ще се опита
Коментари Харесай

Ердоган ще предотвратява инфлацията с нови 1000 търговски обекта

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че ще се опита да предотврати високата инфлация, като отвори 1000 нови търговски обекта, които би трябвало да обезпечат на жителите предложение на потребителски артикули на рационални цени.

Правителството подреди на земеделските кооперации да отворят към чието строителство би трябвало да стартира скоро, с цел да доставят жителите с " евтини и качествени артикули " и да " балансират пазара ".
 Мигранти режат брезентите на тирове и по този начин пътуват незаконно към България Мигранти режат брезентите на тирове и по този начин пътуват незаконно към България
Зачестяват случаите в Турция, при които незаконни мигранти режат брезентите на тировете и се крият вътре по време на престоя им в тези...

„ Наредили сме да се отворят към 1000 такива обекта в цяла Турция, с минимална повърхност от 500 квадратни метра. Това са търговски обекти, където цените са налични за бюджетите на нашите жители ", сподели Ердоган след посещаване на земеделска кооперация в Истанбул.

Разочаровано от зашеметяващата двуцифрена инфлация и намаляващата известност, социологическите изследвания демонстрират, че държавното управление още веднъж е показало с пръст супермаркетите, като е почнало няколко следствия за подозрения за евентуално високи цени.

през 2019 година, след валутната рецесия и скока на инфлацията, откривайки свои лични пазари, където фермерите продаваха свои зеленчуци и плодове на ниски цени. По този метод държавното управление изтласка доставчиците от веригата на доставки, обвинявайки ги в повишение на цените. Повишаването на цените на храните с съвсем 30%, световното повишаване на цените на суровините и внезапното намаляване на турската лира покачиха инфлацията тази година. През последните пет години инфлацията е значително двуцифрена, унищожавайки покупателната дарба на семействата в Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР