Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че ако САЩ не

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че ако САЩ не
Коментари Харесай

Ердоган към САЩ: Ако не ни приемате каквито сме, нямаме нужда от вас

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че в случай че Съединени американски щати не одобряват Турция такава, каквато е, " тогава ние нямаме потребност от вас ". 

Изявлението пристигна на фона на решението на двете страни да спрат взаимно издаването на неимигрантски визи. 

Миналата седмица Съединени американски щати обявиха, че са " надълбоко обезпокоени " от ареста на чиновник на американското генерално консулство в Истанбул по обвинявания в нарушение на конституцията и опит за събаряне на турското държавно управление.

" Събитията в последно време карат държавното управление на Съединени американски щати да преоцени уговорката на държавното управление на Турция към сигурността на американската дипломатическа задача и личен състав ", посочи посолството на Съединени американски щати в Анкара.

Турция последва образеца на Съединени американски щати и също спря издаването на неимигрантски визи, като упрекна за рецесията американския посланик. 

" Ние не сме родов съюз. Това е Република Турция вие ще би трябвало да го приемете. Ако не го приемете, тогава скърбя, само че ние нямаме потребност от вас ", съобщи Ердоган, представен от " Хюриет ".

Той акцентира, че членовете на остарялата администрация на Съединени американски щати се пробват да саботират връзките сред новата администрация и Турция. 

" Нека да бъда доста явен. Човекът, провокирал рецесията, е консулът тук. Неприемливо е, че Съединени американски щати жертваха стратегически сътрудник като Турция поради един самоуверен дипломат. Ако един дипломат в Анкара ръководи Съединени американски щати, е срамотия. Трябваше да му кажат, че не може да се държи по този начин със стратегически съдружник, само че те не можаха да го създадат ", сподели Ердоган. 

Той уточни, че се надява да бъдат анулирани подхванатите стъпки, които ще разрушат другарството и съюза сред двете страни. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР