Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече израелския министър-председател Бенямин Нетаняху

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече израелския министър-председател Бенямин Нетаняху
Коментари Харесай

Ердоган нарече Нетаняху Касапина на Газа, обвини го за смъртта на хилядите цивилни

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган назова израелския министър-председател Бенямин Нетаняху " Касапина на Газа " и го упрекна, че е персонално виновен за убитите цивилни в обсадената линия, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Нетаняху, който извърши едно от най-големите зверства на последния век, към този момент е влезнал в историята като Касапина на Газа ", съобщи Ердоган пред членовете на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в Народното събрание в Анкара.

Такова " леке " има освен върху Нетаняху, само че и върху тези, които " абсолютно " го поддържат, добави турският водач.

Ердоган съобщи, че изказванията на израелското държавно управление не демонстрират, че настоящето преустановяване на огъня ще докара до дълготрайно помирение. Вчера Нетаняху повтори, че задачата на държавното управление му е да унищожи управлението и военния капацитет на " Хамас " незабавно след края на примирието.

По данни на " Хамас " над 14 800 души са починали в линията Газа, а към 36 000 са били ранени при израелските бомбардировки. Други 7000 души се считат за изчезнали.

Тези данни не могат да бъдат без значение доказани, само че Организация на обединените нации и други наблюдаващи показват, че данните на управляващите в Газа са се оказвали достоверни в предишното.

Израел нападна Газа след офанзивите на бойци на " Хамас " и други, които убиха повече от 1200 души на 7 октомври в израелски селища край границата с Газа. " Хамас " също по този начин отвлече към 240 заложници от Израел в линията.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР