Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган изостава от основния си съперник

...
Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган изостава от основния си съперник
Коментари Харесай

Кълъчдароглу води пред Ердоган

Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган изостава от главния си противник Кемал Кълъчдароглу с близо шест процентни пункта в ново допитване до публичното мнение на организация КОНДА, оповестява електронното издание на в. " Биргюн ", представени от Българска телеграфна агенция.

Според изследването поддръжката за Ердоган е 43,7 %, а за Кълъчдароглу - 49,3 %. Резултатът сочи, че изходът от изборите най-вероятно ще се реши на балотажа на 28 май.

Другите двама кандидат-президенти Синан Оган и Мухарем Индже получават надлежно 4,8 и 2,2 на 100 от гласовете в анкетата на КОНДА. 

В съпоставяне с 1-2 април гласовете за Ердоган остават съвсем непроменени - от 43,4 на 100 тогава те са достигнали 43,7 на 100 дни преди изборите тази неделя, до момента в който при тези за Кълъчдароглу има по-съществено нарастване - от 44,6 на 100 поддръжката му е повишена на 49,3 на 100.

Лидерът на Партията на родината Мухарем Индже бележи забележителен спад - от 10 на 100 при започване на април на 2,2 на 100 на 6-7 май, когато е осъществено новото изследване. При гласовете за Синан Оган има нарастване от два на 4,8 %.

При допитването за парламентарните избори Републиканският алианс отпред с партията на Ердоган получава 44 % поддръжка, а опозиционната коалиция от шест партии, която издигна за претендент Кълъчдароглу - така наречен Национален алианс, е с поддръжка от 39,9 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР