Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на НАТО

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на НАТО
Коментари Харесай

Ердоган към Столтенберг: Западът да сложи край на хуманитарната трагедия в Газа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разискаха филантропичната обстановка в Газа в телефонен диалог, съобщи Анадолската организация.

Двамата приказваха за предотвратяването на нарушаванията на правата на индивида и непрекъснатото снабдяване на филантропична помощ за почтени цивилни, заяви дирекцията по връзките на президентството.

Президентът Ердоган съобщи, че отношението на западните страни към войната е нараснало броя на нарушаванията на човешките права в Газа.

Подчертавайки, че неуспехът на страните да положат старания да спрат Израел ще докара до непоправими последствия, Ердоган съобщи, че Западът би трябвало да предприеме дейности допустимо най-скоро, с цел да постави завършек на филантропичната покруса, която се случват пред очите на света.

Столтенберг показа в обществените мрежи детайлности за телефонния си диалог с президента Ердоган.

„ Ние се съгласихме да се борим с тероризма и да пазиме цивилните “, сподели генералният секретар на НАТО.

Столтенберг акцентира, че е удовлетворен от филантропичната помощ, която доближава до Газа и съобщи, че с Ердоган са разискали и въпроса за присъединението на Швеция в НАТО.

По-рано през днешния ден Ердоган организира телефонен диалог и с украинският президент Володимир Зеленски. Двамата разискаха войната сред Русия и Украйна, както и напрегнатата обстановка в Близкият изток. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР