Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е предложил на държавния глава

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е предложил на държавния глава
Коментари Харесай

Ердоган е предложил на Путин работна група за Долни Карабах

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е предложил на президента на Русия Владимир Путин да основат взаимна работна група за разрешаване на обстановката в Нагорни Карабах, оповестява TACC, като се базира на репортаж на телевизионния канал CNN Turk, в който се цитират дипломатически източници от Анкара.
Според информацията турският президент е направил съответното предложение по време на телефонен диалог с Путин, състоял се на 7 ноември. Работата в този формат може да стартира през идващите дни, вследствие на което може да се появи различна платформа за договаряния отвън Минската група на ОССЕ. Освен това CNN Turk оповестява, че Азербайджан, „ след успеха в Шуша " ще спре настъплението си, след което ще стартират договаряния. На собствен ред Армения „ последователно ще освободи седем района “.
 Тежки боеве за стратегически град в Нагорни Карабах Тежки боеве за стратегически град в Нагорни Карабах
Армения заяви в събота, че " яростна борба " с азербайджански сили е била водена през нощта покрай град Шуша, стратегически значима...
Към момента Анкара не е коментирала публично тази информация. ТАСС към момента няма коментар от съветска страна, предава " Фокус ". 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР