Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е говорил за възможна Трета

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е говорил за възможна Трета
Коментари Харесай

Ердоган намекна за Трета световна война

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е приказвал за допустима Трета международна война и е декларирал, че турците ще се приготвят за всички благоприятни условия, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на уеб страницата " Хаберлер ".

В изявлението си Ердоган е визирал базите на Съединени американски щати в Сирия: " Изградиха 20 бази в Сирия. Защо бяха построени те? Първото, което идва на разум, е Турция и Иран. Вероятно не Русия. Това в действителност значи Трета международна война. Ще бъдем готови за всичко ", е споделил президентът на Турция.

" Да не би Америка да има граница тук ", добавил Ердоган, задавайки въпроса каква работа имат Съединени американски щати в Сирия.

Турският президент разкритикувал водените от Съединени американски щати съдружни сили, тъй като работили взаимно със сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), считани за терористична организация от Анкара.

" На мястото, където те изпратиха толкоз оръжие и муниции, ние дружно с нашия Червен полумесец и АФАД (Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки към държавното управление на Турция – бел.ред.) доставяме филантропична помощ, това е разликата посред ни ", споделил той.

Ердоган е прецизирал, че е разговарял по тези въпроси с Рекс Тилърсън, който президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп уволни преди дни от поста държавен секретар.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР