Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес бе преизбран за председател

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес бе преизбран за председател
Коментари Харесай

Ердоган преизбран единодушно за лидер на Партията на справедливостта и развитието

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган през днешния ден бе избран отново за ръководител на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на конгреса на групировката, който се организира в в Анкара.

Всички 1399 делегати на четвъртия ексклузивен конгрес на групировката гласоподаваха за преизбирането на Ердоган, прецизира държавната телевизия ТРТ-Хабер.

В речта си след гласуването президентът благодари на всички за доверието, което са му дали своят вот. Той приказва и по отношение на идните на 31 март 2024 година локални избори.

На изборите на 31 март ще повторим триумфа, реализиран на 14 и 28 май т. година (на парламентарните и президентските избори на 14 май; на 28 май се състоя втори тур на президентските избори – бел. авт.). Ще стартираме нова ера и в ръководството на общинско ниво, съобщи Ердоган.

Конгресът на ПСР се организира в Анкарската спортна зала. На събитието участват партийни функционери, деятели, представители на 150 неправителствени организации, поданици на турската столица, родственици на починали турски военни, служители на реда, жандармеристи.

Смята се, че към 100 000 души са се събрали в залата и към нея. На събитието са поканени посланиците на 127 страни и представители на политически партии от 27 страни.

Ердоган е отпред на ПСР от основаването й през 2001 година Година по-късно, на парламентарните избори през ноември 2002 година, партията печели и от този момент е на власт в Турция.

Един от въпросите, който се възнамерява да бъде прегледан през днешния ден още на конгреса в Анкара, е обвързван с елементи на визията " Векът на Турция ", съдържаща програмата на проислямистката Партия на справедливостта и развиването за втория век на републиката. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР