Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган изрази солидарност с Ливан на фона на нарастващото напрежение с Израел

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва изрази взаимност с Ливан на фона на възходящото напрежение с Израел и прикани и останалите страни от района да създадат същото, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

В изявление пред парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Ердоган упрекна Израел, че след Газа в този момент " е насочил поглед към Ливан ".

" Въпреки че западните сили приказват друго пред камерите, ние виждаме, че зад кулисите те потупват Израел по гърба и даже го поддържат. Изключително тъжно и тъпо е, че страни, които приказват за независимост, права на индивида и правдивост, са пленници на един психологично болен като (израелския министър-председател) Нетаняху. Плановете на Нетаняху да популяризира войната в района със единодушието на Запада ще доведат до огромна злополука ", сподели още турският водач. 

По думите на Ердоган " ислямският свят и братските страни в Близкия изток би трябвало да реагират против тези кървави проекти ".

" Турция поддържа братския ливански народ и страна. Приканвам и други страни от района да бъдат солидарни с Ливан ", сподели той.

Президентът съобщи още, че за разлика от други, Турция " приказва истината и вътре, и на открито ", ще пази тази истина и ще застава " на страната на почтените и против убийците ". 

Ердоган разгласи, че " най-ефективният отговор на израелската наглост и безвластие е признаването на страната Палестина ". 

" Надяваме се, че съзнателното отношение, което Норвегия, Ирландия и Словения демонстрираха, ще даде образец на цяла Европа. Радваме се, че Армения, под управлението на министър-председателя господин (Никол) Пашинян, също реши да признае Държавата Палестина ", сподели той и даде обещание да продължи контактите си за признание на Палестина от от ден на ден страни, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР