Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган: Байдън е настроен положително към искането ни за купуване на F-16

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва съобщи през днешния ден, че администрацията на американския водач Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в има позитивно отношение към вероятността за продажбата на изтребители F-16 на Турция, предадоха турските медии.

Ердоган приказва пред публицисти, които са били с него по време на визитата му във Вилнюс във връзка срещата на върха на НАТО.

Срещата ни с Байдън в коридорите на срещата на върха на НАТО бе доста продуктивна. Разговорите продължиха час и 15 минути. Що се отнася до продажбата на самолети F-16, позицията на Байдън и неговата администрация в действителност е в интерес на нашата страна. Както самият Байдън, по този начин и държавният секретар (на Съединени американски щати Антъни Блинкън) обявиха, че се занимават с този въпрос и наблюдават реализацията му, сподели Ердоган, представен от Българска телеграфна агенция.

Той добави, че министърът на външните работи, ръководителят на турското разузнаване Разузнавателна служба на Турция и министърът на защитата на Турция възнамеряват да поддържат контакти с американските си сътрудници, " с цел да подсигуряват, че въпросът ще бъде решен в интерес на Турция ".

През октомври 2021 година Анкара изиска да се снабди с 40 изтребителя F-16 и 80 комплекта за рационализация на стойност към 6 милиарда $.

Доставките на американско въоръжение за Турция обаче станаха обект на разногласия в Съединени американски щати, откакто Анкара купи съветските зенитно-ракетни системи С-400, поради което бе отстранена от програмата за изтребителите от пето потомство Ф-35.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР