Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

В телефонен разговор Ердоган и Байдън обсъдиха кандидатурата на Швеция за НАТО

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва организира телефонен диалог с американския президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, в който са разискали кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, оповестиха  от дирекцията за връзки на турското президентство, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ердоган е споделил на Байдън, че Стокхолм е подхванал стъпки в вярната посока, с цел да може Анкара да ратифицира кандидатурата му, само че че тези стъпки не са потребни, защото последователите на Кюрдската работническа партия (ПКК) не престават да организират демонстрации в Швеция.

Двамата водачи разискаха и доставката на изтребители Ф-16 и статута на Украйна в НАТО по време на диалога им.

Турският президент споделил на Байдън, че не е вярно да се свързва кандидатурата на Швеция за НАТО със закупуването на изтребители Ф-16 от Турция, допълват от турското президентство.

Ердоган и Байдън са се разбрали да проведат двустранна среща в границите на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, на която да обсъдят в деетайли двустранните и районните връзки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР