Турският президент Реджеп Ердоган заяви в петък, че се надява,

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви в петък, че се надява,
Коментари Харесай

Ердоган ще помирява Путин и Зеленски

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи в петък, че се " надява ", че ще успее да провежда среща сред своите съветски и украински сътрудници Владимир Путин и Володимир Зеленски и да ги накара да приказват за реализиране на районен мир, написа БНР.

Говорейки пред кореспонденти след завръщането си от Азербайджан, Ердоган сподели, че скоро ще организира телефонни диалози с Путин и Зеленски, съобщи Ройтерс.

Ердоган също по този начин сподели, че не вижда спънки за удължение на договорката с посредничеството на Организация на обединените нации, позволяваща износа на украинско зърно по Черно море, след полемики с неговите съветски и украински сътрудници.

" Няма спънка за удължение на експортната договорка. Рзбрах това в диалозите, които организирах с украинския президент Володимир Зеленски нощес, а също и в диалозите, които организирах с съветския президент Владимир Путин “, заяви турската телевизия NTV, цитирайки думите на Ердоган пред кореспонденти в държавния аероплан на връщане от визитата му Азербайджан.

NTV също по този начин цитира Ердоган да споделя, че повече от 8 милиона тона зърнени и други храни са били изнесени съгласно съглашението, подписано през юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР