Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че тразузнавателна служба МИТ го

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че тразузнавателна служба МИТ го
Коментари Харесай

Ердоган: Знам за атентата, не ме е страх

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че тразузнавателна работа Разузнавателна служба на Турция го е уведомила за получените сигнали, че против него се приготвя нападение, съобщи Анадолската организация.

Националната разследваща работа на Турция ме осведоми за това. Никакви закани обаче няма да може да ни накарат да се откажем от пътя ни, уточни Ердоган на взаимна конференция с мюсюлманския член на босненското председателство Бакир Изетбегович.

Ердоган уточни, че Босна и Херцеговина е значим сътрудник за Турция в района.



Той посочи, че Анкара няма никакви секрети проекти във връзка с Босна и Херцеговина.
Турция се стреми единствено да способства за благополучието и икономическото развиване на тази страна, акцентира Ердоган.

Той изрази вяра, че Сараево ще поддържа стъпките на Турция в битката против Фетхуллахистката терористична организация на живеещия в Съединени американски щати мюсюлмански просветител Фетхуллах Гюлен.
Според турските управляващи ФЕТО стои зад опита за прелом в Турция през юли 2016 година

Турският президент означи, че поддръжниците на Гюлен се пробват да популяризират въздействието си върху всевъзможни сфери.

За битката с това незаконно течение са нужни решителни старания. Турция се надява в скоро време този проблем да бъде изкоренен в Босна и Херцеговина. Отворени сме за всевъзможни форми на съдействие по въпроса, уточни Ердоган.





Той сподели още, че Турция е подготвена да поддържа напъните на Босна и Херцеговина за присъединение към НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР