Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че е шокиран от решението

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че е шокиран от решението
Коментари Харесай

Ердоган е шокиран от Тръмп и подкрепата му за Гуайдо във Внецуела



Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че е шокиран от решението на Доналд Тръмп да признае водача на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо за изпълняващ длъжността президент на страната, оповестява ТАСС.

" Бях шокиран от отношението на Тръмп. Необходимо е да се почита този, който е спечелил изборите . Ние се противопоставяме на всички антидемократични дейности ", съобщи Ердоган на конференция в Анкара.

Турският водач изрази убеденост, че " народът на Венецуела ще поддържа своя определен водач ". Той напомня, че " Европейският съюз пренебрегва опита за прелом през юли 2016 година в Турция ".
 Ердоган: Братко Мадуро! Дръж се, ние сме с теб
Ердоган: Братко Мадуро! Дръж се, ние сме с теб

Реджеп Ердоган телефонира на венецуелския водач Николас Мадуро

Президентът на Турция упрекна Европейски Съюз, че не е извършил обещанията си по въпросите с миграцията . " Европейски Съюз не извършва обещанията, които е дал на Турция по тази тематика. До момента Европейски Съюз е отделил единствено една четвърт от обещаната сума от 6 милиарда евро, която е нужна за решение на казуса с миграцията ", изясни Ердоган.

На 23 януари водачът на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо , чието назначение за парламентарен ръководител два дни по-рано бе анулирано от Върховния съд на страната, се разгласи за настоящ президент на Венецуела .

Сегашният държавен глава Никола Мадуро разказва обстановката като опит за прелом и разгласи разкъсване на дипломатически връзки със Съединени американски щати .
 Военните във Венецуела оповестиха за
Военните във Венецуела оповестиха за " прелом " дейностите на опозиционера Гуайдо

Мадуро бил законният президент

Гуайдо към този момент е приет от страните от групата на Лима, като се изключи Мексико , както и от Албания, Грузия, Съединените щати и Организацията на американските страни .

Редица страни от Европейски Съюз излязоха в поддръжка на венецуелския парламент и показаха вяра, че ще бъдат извършени избори за разрешаване на рецесията .

Русия, Боливия, Куба, Куба, Никарагуа, Турция показаха поддръжката си за Мадуро , a Беларус и Китай приканиха за разрешаване на всички несъгласия с мирни средства и против външна интервенция .

Генералният секретар на Организация на обединените нации прикани за разговор за разрешаване на рецесията.
 Русия счита Мадуро за законен президент на Венецуела
Русия счита Мадуро за законен президент на Венецуела

Русия счита за неудобен въпроса за даване на политическо леговище

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео заяви, че Вашингтон е подготвен да даде 20 млн. $ за филантропична помощ на Венецуела .

Той също по този начин приканва всички членове на Организацията на американските страни да следват Съединени американски щати и да признаят Хуан Гуайдо за краткотраен президент.

Помпео също подлага на критика президентството на Никола Мадуро като " нелегитимно " и го предизвестява да не употребява мощ против протестиращите .
 Англия поддържа самопровъзгласилия се за президент на Венецуела
Англия поддържа самопровъзгласилия се за президент на Венецуела

Защото е легитично определен за ръководител на Народното събрание

Той още веднъж удостоверява поддръжката за Хуан Гуайдо и Народното събрание и показва вяра, че те ще " възстановят демокрацията и зачитането на върховенството на закона във Венецуела ".

Американският консултант по националната сигурност Джон Болтън прикани венецуелските военни да поддържат водача на опозицията Хуан Гуайдо като нов президент на страната.

Той отбелязва също, че Народното събрание е готово да помилва военните .
 Съединени американски щати подценяват Мадуро, няма да изтеглят дипломатите от Венецуела
Съединени американски щати подценяват Мадуро, няма да изтеглят дипломатите от Венецуела

Държавният секретар означи, че Вашингтон не признава властта на Мадуро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР