Турският президент Реджеп Ердоган за пореден път захапа Съединените американски

...
Турският президент Реджеп Ердоган за пореден път захапа Съединените американски
Коментари Харесай

Ердоган: САЩ бранят демокрацията, когато имат интерес

Турският президент Реджеп Ердоган за следващ път захапа Съединените американски щати и насочи остри рецензии към американците, заяви „ Дейли Сабах “. Повод за думите му е отводът на Вашингтон да екстрадира Фетхуллах Гюлен.

„ Когато Съединени американски щати желаеха от Турция екстрадицията на 12 души за последните петнадесет години – по обвинявания, че са терористи – ние показахме благосклонност и ги екстрадирахме. Когато ние обаче си поискахме Гюлен, предоставяйки 4500 файлове, те не го направиха “, съобщи Ердоган. Според него Съединени американски щати пазят демокрацията, свободата и правораздаването, единствено когато това е в техен интерес.

Бившата му дясна ръка Фетхуллах Гюлен беше посочен от Анкара за уредник на опита за боен прелом в Турция през 2016 година. Турците желаеха екстрадицията му от Пенсилвания, само че до този миг няма позитивен отговор на настояването им.

Реджеп Ердоган сподели също по този начин, че страната му се е придържала към правото по време и след преврата. След пуча интернационалната общественост упрекна ръководещите в безразборни чистки на всички равнища в страна и задържане на другомислещите, които се опълчват на властта.

„ Съдебната власт предприе най-решителните стъпки да прочисти поддръжниците на „ Фето “ от структурите си след опита за боен прелом “, съобщи Ердоган. След потушения боен бунт властта в Турция разгласи, че Гюлен е съумял да сътвори паралелна страна в Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР