Турският президент Реджеп Ердоган се обърна с остри нападки към

...
Турският президент Реджеп Ердоган се обърна с остри нападки към
Коментари Харесай

Ердоган към Европарламента: Още много ще плачете


Турският президент Реджеп Ердоган се обърна с остри нападки към поддръжниците на кюрдската ПКК в Европейския парламент и ги предизвести, че ще плачат още дълго време, защото Турция е безотказна с задачите си в Сирия.

Ердоган приказва пред конференцията на ръководената от него ПСР в Битлис /Източна Турция, ситуиран на Арменското плато, обитаем най-вече с кюрди вилает/ и даде обещание дружно с хората си да отидат в сирийския Африн, когато пристигна подобаващият миг.

„ Въоръжените сили на Турция и Сирийската освободителна войска настъпват към Африн и са напълно близко. Планинските региони последователно се прочистват от терористите. От оръжията и боеприпасите, употребявани в интервенцията „ Маслинова клонка “, 60-70% са създадени във военно-промишлените фабрики на Турция “, съобщи президентът.

Той осъди дейностите на поддръжниците на кюрдските отряди на сирийския клон на ПКК, които проведоха в Европарламента акции за поддръжка „ на тази незаконна конструкция “.

„ Независимо от това, че Европейският парламент признава ПКК за терористична организация, нейните поддръжници гладко работят измежду стените на структурите на Европейски Съюз и организират антитурска агитация. Но техните дейности нищо няма да трансформират, позицията на Турция е непоколебима. Това са хора несъответстващи и изгубили пътя си, те се окичиха с парцалите на ПКК и в постройката на Европарламента плакаха за терористите. Още повече ще плачете, още! С тези парцали на вратовете си до средата няма да стигнете и в случай че Европа не извърши дълга си по отношение на тероризма, Турция ще продължи битката си против него “, предизвести Ердоган, представен от „ Хюрриет “. Той насочи същите остри нападки и против депутатите от Зелената партия в Германия, по настояването на които в дневния ред на днешното съвещание е включено разискване на интервенцията „ Маслинова клонка “.

Зелените упорстват за допустимо най-бързо привършване на интервенцията, депутатите носят шалове с цветовете на знамето на ПКК по време на съвещанието, което предизвика и гнева на турския президент. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР