Турският президент Реджеп Ердоган счита, че сега неговата страна няма

...
Турският президент Реджеп Ердоган счита, че сега неговата страна няма
Коментари Харесай

Ердоган не е готов на този етап за конфликт с Русия и ще се обади на Путин

Турският президент Реджеп Ердоган смята, че в този момент неговата страна няма потребност да влиза в спор с Русия , разяснява той пред кореспонденти на борда на самолета си, връщайки се след посещаване в Украйна , в по НТВ, представен от ТАСС.

" На този стадий няма потребност да влизаме в спор или съществено несъгласие с Русия. Имаме доста съществени стратегически начинания (проекти) с Русия ", акцентира президентът.

Ердоган също по този начин показва предпочитание за телефонни диалози с съветския президент Владимир Путин. " Мога да позвъня на следващия ден ", изяснява турският президент.
 Пленени в Сирия бойци настояват: Турция сътвори терористите от
Пленени в Сирия бойци настояват: Турция сътвори терористите от " Ал Нусра "

Изнудили го, другояче щели да убият фамилията му

Ердоган показва два образеца за такива " стратегически начинания ": построяването на първата АЕЦ " Акую " в Турция и осъществяването на плана " Турски поток ". " Първо, това се отнася до нашата нуклеарна сила, която стартираме доста уверено. И има доста, доста съществени числа... Второ, планът " Турски поток " също има огромно значение... Той е значим и за нас, тъй като е стратегическа инвестиция ", изясни турският президент.

Турският президент удостовери, че Анкара не има намерение да преразгледа съглашението с Русия за системата С-400, макар натиска на някои страни .

" Темата за С-400 остава значим аспект в връзките ни с Русия . И няма да да дадем заден ход за С-400 ". Ердоган обърна внимание и на комерсиалния оборот с Русия, който " може би в този момент е на най-ниската точка, само че въпреки всичко възлиза на 20-25 милиарда $ ".

Турция няма да разреши на сирийското държавно управление да завоюва територия в северозападната част на Идлиб, изясни още Ердоган.
 Турция разгласи
Турция разгласи " обезвреждане " на 76 сирийски бойци

" Удари са осъществени по 54 цели на режима "

Анкара и Русия подхващат стъпки за облекчение на напрежението в сирийската провинция Идлиб , съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу .

" Ние се стремим да прекратим тези спорове дружно с Русия, както направихме в границите на процесите в Астана и Сочи. Не можем да се примирим с офанзивите против нашите сили, по тази причина предприехме ограничения за ответни дейности в Идлиб и ще продължим да действаме по този метод ", уточни той.

Според Чавушоглу, Анкара и Москва " биха желали да обезпечат непрекъснато преустановяване на огъня и да проправят пътя за политическо решение. Казах на сътрудника си Сергей Лавров, че режимът организира провокативни офанзиви на нашите наблюдателни пунктове към Идлиб, че ние ще отмъстим, в случай че продължат това и че би трябвало да спрат режима допустимо най-скоро ", разяснява Чавушоглу пред кореспонденти.

Споразуменията с Русия по отношение на Идлиб би трябвало да бъдат възобновени .
 Амбициозната агресия на Ердоган към Африка и заобикалящия го свят
Амбициозната агресия на Ердоган към Африка и заобикалящия го свят

Европа няма явен отговор на следващата борба против европейските интереси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР