Турският президент Реджеп Ердоган откри новото мегалетище Истанбул, наречено на

...
Турският президент Реджеп Ердоган откри новото мегалетище Истанбул, наречено на
Коментари Харесай

Откриха новото мегалетище в Истанбул

Турският президент Реджеп Ердоган откри новото мегалетище " Истанбул ", наречено на на името на града, свързващ Европа и Азия. Откриването му съответства с 95-ата годишнина от основаването на Република Турция. На формалната гала участва и българският министър-председател Бойко Борисов.

Тържествено разкриване на новото летище " Истанбул ". И въпреки тази седмица да бъдат осъществени единствено няколко полета, до края на годината мегасъоръжението би трябвало напълно да размени остарялото интернационално летище " Ататюрк ".
Реджеп Ердоган, президент на Турция: Заедно с нашите другари от света откриваме нашето ново летище, което е едно от най-големите в света. Нека летище " Истанбул " донесе положително на целия свят, на нашия район, на нашата страна.  © Българска телеграфна агенция
Летище " Истанбул " е проектирано като главен хъб, който се чака да поеме засиления трафик сред Запада и Изтока. Капацитетът му ще бъде 90 милиона пасажери, като броят им се възнамерява да доближи 150 милиона души годишно и до 200 милиона пасажери, откакто бъде дефинитивно приключено, което ще го трансформира в най-голямото в света.
Ефсун Тумер, служителка: Пътувам доста до работа. Живея в азиатската част на Истанбул и доста полети се правиха от летище " Ататюрк ". Вярвам, че с новото летище ще достигнем до повече страни в света.
Разширяването на летище " Истанбул " се възнамерява да приключи през 2028 година Гигантският летищен комплекс ще разполага с 6 писти за политане и 4 терминала. Над 250 задгранични самолетни компании ще имат свои офиси на летището.
 Откриват новото истанбулско летище Откриват новото истанбулско летище
В деня на националния празник на Турция президентът Реджеп Тайип Ердоган открива един от своите мегапроекти - новото летище на Истанбул.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР