Турският президент Реджеп Ердоган е заявил в телефонен разговор с

...
Турският президент Реджеп Ердоган е заявил в телефонен разговор с
Коментари Харесай

Докато Ердоган говори по телефона с Путин за край на войната, руснаците обстрелват Херсонска област

Турският президент Реджеп Ердоган е декларирал в телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, че е от голямо значение да се постави завършек на спора сред Русия и Украйна с договаряния.

Ердоган също по този начин е благодарил на Путин за " позитивното отношение " по въпроса с удължаването на съглашението за експорт на украинска зърнена продукция от черноморските пристанища и и е изразил своето " схващане на кардиналната позиция на съветската страна за реализиране на цялостно използване на втората част от съглашението, премахвайки бариерите за съветските селскостопански артикули “, оповестява организация Ройтерс, която цитира изказване от Кремъл.

Путин и Ергодан също по този начин " показаха удовлетворение от позитивната динамичност на търговско-икономическите връзки, сполучливото осъществяване на взаимни стратегически планове в енергийния бранш, в това число доставките на газ и построяването на АЕЦ " Аккую " в Турция ", оповестиха още от Кремъл.

Двамата водачи са разискали и нормализирането на турско-сирийските връзки, се показва в известието.

Междуврмеенно през последното денонощие съветските сили са обстреляли Херсонска област 67 пъти със снаряди от тежката артилерия и системата за реактивен залпов огън " Град ". Това написа в обществените мрежи ръководителят на Херсонската регионална държавна администрация Олександър Прокудин. Поразени са били жилищни региони, частни и жилищни здания и здравно заведение. Двама души са починали, шестима са ранени.

По-рано, началникът на генералния щаб на украинската войска Валерий Залужни заяви, че обстановката към Бахмут е нормализирана. Градът е епицентър на най-ожесточените боеве против съветските сили в Източна Украйна от осем месеца.

Украинската войска оповестява за яростни боеве по линията Лиман - Купянск, както и на юг в Авдеевка в покрайнините на следения от съветската войска Донецк.

Според английското разузнаване точно към Авдеевка и секторите Кремена и Сватове на север се пренасочва вниманието на съветските сили.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР