Турският президент отговори с думите "Полека-лека" на отправен към него

...
Турският президент отговори с думите "Полека-лека" на отправен към него
Коментари Харесай

Ердоган за смъртното наказание: Полека-лека

Турският президент отговори с думите "Полека-лека " на насочен към него апел за връщане на смъртното наказване в страната, съобщи турската частна NTV.

Ердоган бе приветстван от жители, до момента в който пътуваше за летище Ататюрк на път към Анкара.

Президентът накара водача да спре автомобила, с цел да може той да поздрави натрупалите се хора. Жена от групата изрази пред него упованията си във връзка с правата на животните и връщането на смъртното наказване.

"Полека-лека ", отговори Ердоган. "Правата на животните в действителност са в дневния ни ред, само че смъртното наказване, несъмнено, е малко по-сложно ", добави той.

Двете тематики станаха настоящи в Турция поради случаи на жестокости към животни и брутални убийства на деца напоследък.



Въпросът за връщане на смъртното наказване бе издигнат за пръв път след опита за прелом в Турция на 16 юли 2016 година Преди време Ердоган загатна за опцията да бъде проведен референдум за възобновяване на смъртното наказване - алена линия за Брюксел.

Представители на Европейски Съюз неведнъж предизвестиха Анкара, че възобновяване на смъртното наказване ще сложи завършек на половинвековната й кандидатура за участие в съюза.

Турция изцяло анулира смъртното наказване през 2004 година в границите на напъните да се причисли към Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР