Турският премиер Бинали Йълдъръм предупреди, че враговете на Турция разглеждали

...
Турският премиер Бинали Йълдъръм предупреди, че враговете на Турция разглеждали
Коментари Харесай

Гърция се превърна в сигурно убежище за превратаджии, бясна Турция

Турският министър председател Бинали Йълдъръм предизвести, че враговете на Турция разглеждали Гърция като несъмнено леговище, а отношението на гръцкото държавно управление към хората, които Анкара счита за поддръжници на провалилия се пуч на 15 юли 2016 година, поврежда връзките сред двете страни, оповестяват турските медии.

Говорейки пред публицисти след петъчната молитва, Йълдъръм коментирал, че било недопустимо хората, взели присъединяване в несполучливия пуч, да бъдат защитавани от Гърция, откакто връзките сред Анкара и Атина, съседи и съюзнички в НАТО, се обтегнаха извънредно доста през последните месеци.

Турското външно министерство също изрече сходно мнение, наблягайки, че решението за освобождението на обвързван с гюленистката формация (ФЕТО) пучист, показвал още един път, че Гърция пази пучистите.

Вчера Гръцкият държавен съвет - най-висшият административен съд в Гърция - постанови освобождението на някогашния турски военнослужещ Сюлейман Озкайнакчъ под правосъден надзор.

В документално изказване от турското външно министерство подчертаха, че Озкайнакчъ е взел участие в опита за прелом. Според турските управляващи решението на гръцкия съд показвало, че не били подхванати нужните ограничения против " изменник ", взел участие в пуча.

" Това още веднъж сподели, че Гърция е страна, която пази уредниците на преврата ", се прибавя в изказването на турското външно ведомство.

Молбата за леговище на Озкайнакчъ беше призната през декември 2017 година от самостоятелна комисия за даване на леговище, само че по-късно гръцкото държавно управление възрази против решението. Той беше освободен за малко, откакто получи леговище, само че беше задържан още веднъж след възражението на държавното управление.

Гръцкият държавен съвет прегледа възражението на държавното управление през вчерашния ден и постанови освобождението на Озкайнакчъ под непоколебим надзор до излизането на резултатите от молбите за леговище на осемте турски военнослужещи.

Очаква се Държавният съвет да вземе дефинитивно решение по настояванията за леговище на осемте някогашни турски военни на 4 май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР