Турският национален авиопревозвач Търкиш еърлайнс е отменил 105 полета от

...
Турският национален авиопревозвач Търкиш еърлайнс е отменил 105 полета от
Коментари Харесай

Над 100 отменени полета в Турция заради тежката метеорологична обстановка

Турският народен авиопревозвач " Търкиш еърлайнс " е отменил 105 полета от интернационалното летище Истанбул по вътрешните и интернационалните линии поради неподходящата метеорологична конюнктура, заяви самолетната компания в акаунта си за корпоративна поддръжка. Препоръчва се на заинтригуваните да наблюдават информациите за полетите на интернет страницата на компанията, както и от мобилното приложение.
Прочетете още
Частната самолетна компания " Пегасус " заяви, че през днешния ден са били отсрочени 38 полета заради тежките атмосферни условия от истанбулското летище " Сабиха Гьокчен " на азиатския бряг на мегаполиса, оповестиха от самолетната компания, която също предложи на пасажерите да наблюдават информацията за полетите си, предава Българска телеграфна агенция.

Около 3 сантиметрова снежна завивка е покрила региона на граничния пункт Дерекьой/Малко Търново на границата с България. Пунктът е отворен за придвижване, само че се предлага водачите да се преценяват със зимните условия, осведоми изданието Хаберлер. Екипи към Дирекцията за поддръжка на автомагистралите са изпратили снегорини, разпръсква се сол и луга. Повече сняг е навалял в региона на селищата Кофчаз и Демиркьой.

По информация на генералната Дирекция по трафика неподходящите метеорологични условия от през вчерашния ден насам са предизвикали тапи по северната автомагистрала " Мармарай ", която минава през Истанбул.

Автобусите на градския превоз в града се движат със забавяне, в редица сектори има тапи. Втори ден непрестанно вали дъжд, духа вятър със мощ 60-100 м/сек. Метрото и електрическата влакова линия " Мармарай " се движат обикновено.

В крайградските селища Шиле и Агва на черноморския бряг вълните са заляли здания, доста улици са непроходими. Истанбулската огромен община е мобилизирала екипи, които са изпратени на мястото за справяне с ситуацията.

Съобщава се за бедствена конюнктура в региона на черноморския град Зонгулдаг. Вълните надвишават 5 метра край пристанищното населено място Ерегли. Магазини, паркове по крайбрежието са заляти от вода по информация на Хаберлер. Бурята е изтръгнала дървета, съборени са доста покриви.

Бурният вятър е повлякъл товарен транспортен съд, който се блъснал в крайбрежните скали край Ерегли и се разцепил. Екипи на пристанищната работа и на службата за брегова защита са подхванали акция за избавяне на екипажа. Заради вятъра и вълнението избавителната интервенция е траяла часове. Всичките 13 души от екипажа са избавени.

Близо половин метър е снежната завивка в курортния скицентър в планината Улудаг, която се извисява над град Бурса, оповестиха от пресслужбата на курорта. Плътна снежна завивка е покрила и курортния ски център Картепе, който е на към 100 км от Истанбул.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР