Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа заяви, че болните от

...
Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа заяви, че болните от
Коментари Харесай

Турският здравен министър: COVID-19 с всеки изминал ден излиза от дневния ни ред


Турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа съобщи, че болните от COVID-19 в турските лечебни заведения и в интензивните отделения от ден на ден понижават и Коронавирус отделенията последователно се закриват, оповестява Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31326
Епидемията с всеки минал ден стартира да излиза от дневния ни ред, сподели Коджа пред публицисти в Бурса.

Оттук нататък желаеме да продължим ежедневния си живот, като се пазим с персонални защитни ограничения и ваксина, посочи министърът.

Коджа уточни, че записаните нови случаи на COVID-19 в Турция през вчерашния ден са били 3200, а 17 души са умряли вследствие на заболяването. Министърът посочи, че броят на новозаразените е достигнал най-ниското ниво от една година и половина насам. Той е добавил, че в над 20 турски окръга към този момент няма пациенти в интензивните отделения за COVID-19. По думите му отсега нататък ще се навлезе в интервал, в който ще се ползват не ограничавания, а персонални защитни ограничения, сходни на тези при грип. Министърът сподели, че натовареността на лечебните заведения в Турция сега е намаляла до една четвърт от тази от интервала преди появяването на разновидността Омикрон.

Същевременно професор Айдън Йълмаз от научния съвет за битка с ковид счита, че интервалът на пандемия е завършил и оттук насетне коронавирусът ще придобие темперамент на ендемично заболяване и ще протича като грип, оповестява турската държавна телевизия ТРТ Хабер. " Надявам се, че ще изкараме доста по-спокойно този летен сезон ", предвижда специалистът. Според него най-важен фактор за това положително развиване има имунизацията. Като различен значим фактор той загатва и естествения имунитет, добит вследствие на това, че доста хора са прекарали болестта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР