Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу посочи, че ако

...
Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу посочи, че ако
Коментари Харесай

Турция може да въведе полицейски час

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу уточни, че в случай че не се съблюдава ограничаването за излизане на открито, въведено за хората над 65 години и с хронични заболявания, в Турция може да се вкара полицейски час, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ако не успеем да изпълним сполучлива обществена изолираност, в случай че хората ни продължат да не съблюдават предписанията да си останат в къщи и новият ковид продължи бързо да се популяризира, може да въведем полицейски час. Такава една алтернатива съществува в дневния ни ред ", уточни турският вътрешен министър в изказване пред телевизионния канал СиЕнЕн Тюрк.

Министърът насочи това предизвестие по отношение на установените случаи на придвижване на възрастни хора, макар че има възбрана за това.

Той уточни, че към 10 милиона са хората на възраст над 65 години и с хронични заболявания, които са в максимален риск от новия ковид. Около 1,5 милиона от тях живеят сами и им се доставят храни, лекарства и други хранителни запаси по домовете от обществена организация.
По думите на министъра все още 10 750 души се намират под 14-дневна карантина в Турция и са настанени в училищен и студентски общежития. 90 на 100 от карантинираните са локални, относително малцина са чужденци, сред които има и посланици и държавни чиновници, сподели Сойлу.

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу също предизвести за допустимо въвеждане на полицейски час в 16-милионния Истанбул.

Мегаполисът на Турция, дружно с Анкара, Измир, Анталия и Ван край турско-иранската граница, са най-рисковите метрополии в страната, съгласно специалистите.

" Виждаме, че доста от възрастните хора, които са в максимален риск от смъртоносния ковид, нарушават наредбата да не излизат от къщи. Не всички съблюдават инструкциите за обществена изолираност. Това демонстрира какъв брой безгрижно се отнасят мнозина към епидемията. Въвеждането на ограничавания за придвижване на възрастните хора може да се окаже незадоволително за преодоляване на разпространяването на пандемията и е допустимо да се премине към въвеждане на полицейски час и в 16-милионния Истанбул ", уточни кметът Имамоглу пред телевизионния канал Фокс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР