Турският министър на отбраната Хулуси Акар бе отличен с медал

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар бе отличен с медал
Коментари Харесай

Азербайджан награди турския министър на отбраната с медал за военната помощ срещу Армения

Турският министър на защитата Хулуси Акар бе отличен с орден от Азербайджан поради помощта за азербайджанската войска, оповестява турската държавна телевизия ТРТ Хабер, представена от Българска телеграфна агенция.

Акар е на посещаване в Баку, придружаван от началника на Генералния щаб на турската войска ген. Яшар Гюлер и командващите на трите типа въоръжени сили.

Отличието бе връчено на турския министър от азербайджанския му сътрудник Медет Гулиев от името на президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Медалът на Република Азербайджан за съдействие в отбранителната индустрия е даден на Акар за оказаната поддръжка за азербайджанската войска, показва ТРТ Хабер.

Турският министър означи на церемонията, че съдействието и близостта сред Турция и Азербайджан е образец за целия тюркски свят.

Турция оказа мощна поддръжка на Азербайджан по време на войната му с Армения през 2020 година

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън беседва с външните министри на Армения и Азербайджан Арарат Мирзоян и Джейхун Байрамов, заяви Ройтерс, като цитира изказване на Държавния департамент.

Разговорът се състоя два дни откакто двете прилежащи страни се упрекнаха взаимно в нарушение на примирието, поставило завършек на двудневните бойни дейности.

Първият посланик на Съединени американски щати е декларирал пред сътрудниците си от Армения и Азербайджан, че Вашингтон прави оценка позитивните стъпки на двете страни за постигането на стабилно спокойно съглашение, заяви представителят на Държавния департамент Нед Прайс.

Блинкън е подчертал, че дипломацията е единственият метод за реализиране на прогрес, добави Прайс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР