Турският изтребител от пето поколение КААN е осъществил успешно първия

...
Турският изтребител от пето поколение КААN е осъществил успешно първия
Коментари Харесай

Турският изтребител от пето поколение KAAN направи първи полет

Турският изтребител от пето потомство КАА N е осъществил сполучливо първия си полет, заяви Reuters.

Припомняме, че планът TF-X на Турция за планиране на народен военен аероплан беше показан за пръв път през 2016 година На идната година локалната авиокосмическа компания TUSAS подписа договорка с английската BAE Systems за $125 млн., с цел да създаде изтребител от последно потомство.

KAAN е разгласила видео, на което се вижда по какъв начин самолетът е изхвърчал и се е върнал във военновъздушната база " Мюртюд " край Анкара.

Турската аерокосмическа промишленост още не е направила публично изказване.

" КААН полетя, той към този момент e в небесата ", съобщи изпълнителният шеф на турската самолетна компания " Търкиш Еърлайнс " Билял Екши, представен от ТРТ.

Изтребителят може да доближи оптималната скорост от 1,8 Мах (2222 км/ч) и е създаден от ТАИ за да размени остаряващия флот от F-16 на турската войска. Той е задвижван от два мотора General Electric, които са употребявани и на разработваните от Lockheed Martin F-16.

" Благодарение на KAAN, нашата страна освен ще има изтребител от пето потомство, само че ще разполага и с технологии, с които могат да се похвалят няколко страни в света ", съобщи Халюк Гьоргюн - шеф на турската изтребителна компания SSB в собствен пост в мрежата " Х " (бивша Twitter).
 С авариен проект за изтребители Турция натиска Съединени американски щати за F-16
С авариен проект за изтребители Турция натиска Съединени американски щати за F-16

Анкара към този момент договаря за 40 самолета Eurofighter с Англия и Испания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР