Турският Хатайспор, който изгуби звездата си Кристиан Атсу и спортния

...
Турският Хатайспор, който изгуби звездата си Кристиан Атсу и спортния
Коментари Харесай

Хатайспор се надява да поднови тренировки през юли

Турският Хатайспор, който изгуби звездата си Кристиан Атсу и спортния си шеф предишния месец по време на разрушителните трусове, се надява да възобнови тренировки през юли и август. " Целият град в този момент е ангажиран с почистване на руините ", сподели вицепрезидентът на клуба Айдън Токсоз пред ДПА. Той добави, че всеки опит за възобновяване на активността преди тези месеци е неосъществим поради разрушенията в град Антакия.

Съоръженията за тренировки са развалени и някои футболисти са трансферирани краткотрайно в други тимове, с цел да поддържат форма. Хатайспор, дружно с другия клуб от югоизточната част на страната Газиантепспор, преустановиха присъединяване си в турската Суперлига след земетресенията.

Клубът е финансово унищожен, като целият му годишен бюджет от 18 милиона $ е изгубен. Турци, живеещи в Европа, предложиха финансова поддръжка. Стадионът на Хатайспор, където ганаецът Атсу вкара надвит гол доскоро повече от един месец, в този момент служи като краткотраен заслон за бездомни хора. 

" Тогава целият град полудя, всички бяха толкоз щастливи, тъй като успеха ускори очакванията ни да останем в лигата ", сподели още Токсоз. Часове по-късно Кристиан Ацу, сходно на десетки хиляди други хора, беше покрит под руините на постройката, в която се намираше по време на естественото злополучие. Смъртта му беше доказана след съвсем две седмици в неопределеност - на 18 февруари. Земетресението докара до големи премеждия в Турция и Сирия и също засегна доста спорта.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР