Турският гастарбайтер Абидин Йоздемир, счупил крака на граничен полицай на

...
Турският гастарбайтер Абидин Йоздемир, счупил крака на граничен полицай на
Коментари Харесай

Турчинът бил граничари на Капитан Андреево остава в ареста

Турският гастарбайтер Абидин Йоздемир, счупил крайници на граничен служител на реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, остава в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по решение на Хасковския областен съд.

Трите туркини, взели участие в побоя, са пуснати под парична гаранция от по 2000 лв., които би трябвало да платят в период до 10 дни.

46-годишният Абидин Йоздемир, брачната половинка му Перихан Йоздемир (44 г.), дъщерите им Шермин и Тугба бяха задържани от българските управляващи на 24 август откакто нанесоха побой над гранични служители на реда.

Срещу тях бе повдигнато обвиняване за нанасяне на междинна телесна щета на трима гранични служители на реда.

Един от униформените е със строшен крайник, различен – с разкъсно-контузна рана на носа, а третият – с охлузване на корема и оток с кръвонасядане на дясната ръка, написа свиленградският уебсайт Старият мост.

Турските медии също писаха за случая. Според публицисти от южната съседка, гастарбайтерите били в неопределеност след задържане им на  ГКПП Капитан Андреево.

В Турция настояват, че Абидин Йоздемир е бил грубо обичай от чиновници на граничния пункт. Той и брачната половинка му Перихан и трите им дъщери Шермин, Тугба и Пелин били натръшкани на земята, поставени им били белезници. От стаята на ареста турците обаче съумели да изпратят фотоси на пребития Абидин на околните им в Измир.

Снимките били получени от Мендерес Йълдъръм, сват на бития. Той се обърнал за подпомагане към Министерския съвет и Министерството на външните работи.

„ Много сме обезпокоени какво се случва с нашите близки. Малко откакто получихме фотосите бе прекратена всякаква връзка с тях “, твърди Мендерес Йълдъръм пред турската държавна осведомителна организация „ Анадолу “.

Ябгу Алаш Орда, който твърди, че е свидетел на случилото се, споделя, че на фамилията е бил пожелан рушвет от българските служители на реда, какъвто те не се съгласили да дадат. Според него счупеният крайник на служителя на реда бил " инцидентен случай при придвижване на заден ход ", написа още Старият мост.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР