Турският държавен глава отбеляза, че Венецуела е била сред първите

...
Турският държавен глава отбеляза, че Венецуела е била сред първите
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган ще посети Венецуела през юли

Турският държавен глава означи, че Венецуела е била измежду първите страни, оказали поддръжка на Турция след опита за прелом на 15 юли 2016 година

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция и Венецуела си слагат за цел да усилят двустранния стокообмен до 3 милиарда $, съобщи турският ефирен канал НТВ, представен от Българска телеграфна агенция.

Ердоган сподели това на взаимна конференция в Анкара с президента на Венецуела Николас Мадуро, който е на еднодневно публично посещаване в Турция.

Турският президент уточни, че наличните данни сочат, че двустранният стокообмен тази година ще доближи 1 милиард $.

Той сподели, че на днешните диалози с венецуелския президент са били разисквани двустранните връзки.

С подписаните меморандуми за съгласие добре укрепихме основата на връзките, уточни Ердоган.

Турският държавен глава означи, че Венецуела е била измежду първите страни, оказали поддръжка на Турция след опита за прелом на 15 юли 2016 година

Заявих, че сме срещу наказания против Венецуела, сподели Ердоган и добави, че и отсега нататък Турция ще поддържа другарската страна.

Ердоган заяви, че през юли ще посети Венецуела в отговор на визитата на Мадуро в Турция.

Засягайки въпроса за участие на Финландия и Швеция в НАТО, Ердоган акцентира, че НАТО е организация за сигурност, а не организация, която отваря врата за тероризма. Докато продължава поддръжката за тероризма, ние не можем да им кажем елате, влезте в НАТО, е показал турският президент.

Турция се опълчи на присъединението на Финландия Швеция към НАТО с аргумента, че в тях се намират хора, свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК) и Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), която съгласно Анкара стои зад опита за прелом през 2016 година, както и заради обстоятелството, че Финландия и Швеция са спрели износа си на оръжия за Турция през 2019 година

Ердоган съобщи също, че Европа и Съединени американски щати дават сериозна поддръжка с оръжия и самолети на Гърция. Ясно е против кого ги дават, означи Ердоган.

Сега в Гърция бяха основани 9 американски бази, сподели Ердоган и запита против кого са основани тези бази.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР