Турският държавен глава говори на пресконференция след срещите си с

...
Турският държавен глава говори на пресконференция след срещите си с
Коментари Харесай

Турският държавен глава: Израел разширява войната

Турският държавен глава приказва на конференция след срещите си с немския министър-председател Олаф Шолц в двореца Долмабахче в Истанбул.

В отговор на въпрос за продължаващата поддръжка на няколко страни за нападенията на Израел в Газа и Ливан Ердоган означи, че израелският министър-председател Бенямин Нетаняху има ясното желание освен да ограничи спора, само че и да го разшири.

„ Израел разполага с запаси, които са несравними с тези на други страни. В момента той употребява и F-35. От друга страна, той разполага с ракети и снаряди - всички тези благоприятни условия в този момент са в ръцете на Израел. И какво прави той с тези средства? Той навлиза в интервал на агресия. В този интервал войната, която стартира в Газа, в последна сметка се популяризира в Ливан. За страдание, в Ливан Израел продължава безмилостните си кланета. Нетаняху го прави и продължава “, съобщи Ердоган.

Турският президент сподели, че за някои водачи гибелта на доста хора се е трансформирала във „ въпрос на наслаждение “. Той означи, че Западът, изключително Съединените щати, не е трансформирал метода си към продължаващия развой, като продължава да поддържа Израел.

„ За Израел не е мъчно да се снабди с оръжие, муниции и съоръжение, тези запаси им идват в огромни количества. С тези благоприятни условия Израел продължава своите кланета в района “, сподели Ердоган.

Той акцентира, че Турция деликатно изследва какво може да направи в отговор на обстановката, изключително във връзка с храните и боеприпасите.

Той посочи, че броят на жертвите в района надвишава 50 000, и прикани всички политически водачи със съвест и прозорливост да поемат самодейността и да кажат „ стоп “ на нападателната политика на Израел.

Ердоган също по този начин увери, че Турция ще продължи позицията си, учредена на справедливостта и съвестта от началото на спора.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР