Турските военни са неутрализирали голям брой терористи и са завзели

...
Турските военни са неутрализирали голям брой терористи и са завзели
Коментари Харесай

Турция започна специална военна операция в Северен Ирак

Турските военни са обезвредили огромен брой терористи и са завзели всички набелязани цели досега в границите на новата интервенция, която въоръжените сили на Турция започнаха тази нощ в Северен Ирак, съобщи турският министър на защитата Хулуси Акар, представен от телевизия НТВ.

Министерството на защитата популяризира и фрагменти от интервенцията.

" Нашите героични командоси и червени барети, подкрепени от щурмови хеликоптери, дронове, въоръжени безпилотни самолети, дойдоха на терен по суша и въздух и завзеха избраните цели ", споделя Акар на видеозапис, публикуван през днешния ден, откакто по-рано разгласи началото на новата интервенция. " Много терористи бяха обезвредени ", съобщи още във второто видео министърът, представен от Асошиейтед прес. " Всички набелязани все още цели са завзети ".

Министерството на защитата заяви, че новата атака е почнала, откакто е било открито, че бойците се прегрупират и се приготвят за " широкомащабна офанзива ". Офанзивата се прави в съгласуваност с " приятелите и съдружниците " на Турция, добави министерството, само че не даде детайлности.

Миналата седмица турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с Масрур Барзани, министър-председател на самостоятелния кюрдски район на Ирак, който управлява атакуваните региони, припомня АП.

Турският министър акцентира, че нахлуването е ориентирано към " терористи " и се демонстрира " оптималната сензитивност ", с цел да се избегнат вреди на цивилни, културни и религиозни обекти.

Офанзивата е част от продължаващата акция на Турция в Ирак и Сирия, ориентирана против бойците от Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските кюрдски милиции Сили за отбрана на народа (СЗН).

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Групировката има бази в Северен Ирак и свързани с нея бойци са дейни в Северна Сирия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР