Турските власти затегнаха правилата за наемане на жилища на туристи

...
Турските власти затегнаха правилата за наемане на жилища на туристи
Коментари Харесай

Турция затегна правилата за отдаване под наем на жилища на туристи

Турските управляващи стегнаха разпоредбите за наемане на жилища на туристи до 100 дни. Законът е оповестен в формалния държавен вестник Resmi gazete. За да отдава чартърен жилищни пространства на туристи до 100 дни, притежателят на парцела би трябвало да получи позволение от Министерството на културата и туризма. Такива лицензи ще подлежат и на такса и в допълнение ще се изисква утвърждение и посредством офисите на губернатора на съответната провинция. Жилищата, наети за повече от 100 дни, не са обект на този закон.

На постройките, в които има жилища за отдаване чартърен за туризъм, ще бъдат окачени табели с информация за регистрацията на парцела като подобаващ за тази цел. Освен това, в случай че става дума за жилищна постройка, наемодателят ще би трябвало да получи формалното единомислещо единодушие на всички поданици за осъществяване на сходна активност.

Законът вкарва огромни санкции за нарушавания. Когато нарушаването бъде намерено за първи път, притежателят ще би трябвало да заплати санкция от 100 хиляди лири (около 3,5 хиляди долара) за всеки парцел, предан чартърен в нарушаване, и също по този начин да получи ново позволение в границите на 15 дни, с цел да продължи да отдава парцела чартърен. Ако не извърши тези условия и продължи да работи, той ще бъде санкциониран още веднъж в размер на 500 хиляди лири (около $18 хиляди) и ще му бъдат дадени още 15 дни за приемане на лиценз. Ако условията не бъдат изпълнени за трети път, санкцията ще нарасне до 1 милион лири (около $36 хиляди) за всеки апартамент или къща, отдадена чартърен на екскурзиант. Законът изисква и платформите за електронна търговия, които популяризират наеми на недвижими парцели, да отстранен и да не разгласяват разгласи за къщи и жилища, чиито притежатели не са получили лиценз от Министерството на културата. По отношение на такива платформи за търговия са планувани и санкции за нарушавания в размер на $3,5 хиляди за всяка реклама.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР