Турските власти задържаха предполагаем боец на Ислямска държава ​​от руски

...
Турските власти задържаха предполагаем боец на Ислямска държава ​​от руски
Коментари Харесай

Турция задържа екстремист, планирал да свали самолет на САЩ край Инджирлик

Турските управляващи задържаха хипотетичен войник на " Ислямска страна " ​​от съветски генезис, който съгласно информация е възнамерявал да употребява дрон, с цел да смъкна американски аероплан от въздушната база " Инджирлик ", оповестява Dogan News Agency, представена от Ройтерс.

" Доган ", цитира чиновници по сигурността, които оповестяват, че Ренат Бакиев, който е с съветска народност е арестуван, откакто полицейско наблюдаване е посочило, че той разузнава южния град Адана, където се намира базата, за да извърши офанзивата си.

Бакиев споделил на управляващите, че е член на ислямската страна и възнамерява да употребява дрон, с цел да смъкна американски аероплан и да извърши офанзива против американци.

Властите оповестяват, че той също по този начин е разузнавал организация на религиозното малцинство Алеви в Адана. Той разказва Алеви като " врагове на Аллах " и подлага на критика президента Тайип Ердоган, до момента в който е разпитван.

Турция е сътрудник в ръководената от Съединени американски щати коалиция против " Ислямска страна, осигурявайки на обединението достъп до въздушната база " Инджирлик ", откъдето се правят удари против бойците.

Турция е задържала над 5 000 обвинени от " Ислямска страна " и е депортирала към 3 290 задгранични бойци от 95 разнообразни страни през последните години, съгласно турски публични лица.

Също по този начин е отказала достъп до страната на минимум 38 269 лица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР