Турските власти са заловили над сто бежанци и мигранти, които

...
Турските власти са заловили над сто бежанци и мигранти, които
Коментари Харесай

Турция спря бежанска вълна към България и Гърция

Турските управляващи са заловили над 100 бежанци и мигранти, които възнамерявали да обхванат незаконно в България и Гърция. Мигрантите са с генезис от Сирия, Пакистан, Афганистан и Иран. Те били хванати на разнообразни места в погранични региони до България и Гърция, съобщи Анадолската организация.

Междувременно електронното издание на в. " Миллиет " заяви за залавянето на 19 незаконни мигранти, които имали желание да избягат в България от турския окръг Къркларели. Екипи на жандармерията са заловили групата от 18 афганистанци и един пакистанец в региона на град Демиркьой. Мигрантите ще бъдат експулсирани.

Вчера пък гръцката полиция избави 54 мигранти, открити натъпкани във ван, и арестува двама българи, обвинени, че са част от мрежа за трафик, на които било платено, с цел да прекарат мигрантите през страната. В изказване на полицията се показва, че транспортното средство е било спряно през вчерашния ден на път в родопската област в Североизточна Гърция.

Мигрантите - 52-ма сирийци и двама сомалийци, били натъпкани в задната част на вана и заключени извън в пространство от четири на два и половина метра при липса на вентилация. Сред тях е имало и 13 малолетни. Двамата българи -на 36 и 38 години, са упрекнати в незаконно транспортиране на мигранти и застрашаване на човешки живот. Всеки от възрастните е платил по 1500 евро, с цел да бъде отведен от сухопътната граница с Турция, която те минали незаконно, до северния гръцки град Солун.

Ситуацията по островите в Гърция още веднъж е почнала да става взривоопасна, защото управляващите регистрират нов взрив на мигранти. В. " Вима " написа, че от юли насам растящият поток на бежанци и мигранти към Гърция е на път да претрупа приемните центрове, защото блокираните в тях чужденци сега надвишават 13 700 души.

По-рано тази седмица управляващите в Гърция оповестиха за нарастване на броя на бежанците и мигрантите, влезнали незаконно в северната част на страната през сухопътната граница с Турция през септември. Според изнесените данни влезлите незаконно през септември са били 2428 души, до момента в който през август те са наброявали 1497 души.

Междувременно европейски страни оповестиха, че не престават граничните инспекции и през 2018 година Норвегия ще удължи действието на режима на граничен надзор с другите страни от Шенгенската зона като разгласи период до май 2018 година Това към този момент направиха Германия, Франция, Австрия и Дания.

Норвегия е обезпокоена от опасността от тероризъм в Европа и обстоятелството, че на територията на Шенгенската зона към момента има доста мигранти, чиято идентичност не може да бъде открита по меродавен метод. Затова ще продължим да правим надзор в рамките на Шенген и след 11 ноември, показва в изказване министърът на правораздаването Пер-Вили Амундсен.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР