Турските власти са забранили провеждането на събитията, планирани за т.нар.

...
Турските власти са забранили провеждането на събитията, планирани за т.нар.
Коментари Харесай

Турция забрани за поредна година провеждането на гей парад в Истанбул и други градове

Турските управляващи са забранили провеждането на събитията, планувани за така наречен "Прайд седмица " в Истанбул за пета поредна година, заяви ДПА, като се базира на уредниците.

Проявите са били неразрешени и в средиземноморския курорт Анталия и в третия по величина турски град Измир.

По този мотив Фотис Филипу, заместник-директор за Европа на правозащитната организация Амнести интернешънъл съобщи: "Тези дискриминационни решения са част от разширяващото се и все по-обезпокоително угнетяване на правата на ЛГБТИ (общността) в Турция (...) Тази същата назадничавост, която докара до възбраната на истанбулския прайд от 2015 година насам, се популяризира в цялата страна. "

Истанбулската прайд седмица трябваше да стартира в понеделник и да продължи до 30 юни, като в рамките й бяха планувани 70 събития.

Говорителят на уредниците на истанбулския прайд Берен Азизи сподели на конференция, че не е било обещано позволение за шествие на 30 юни на площад Таксим, а настояването за събиране в квартал Бакъркьой в предградията на града към момента се преглежда.

Миналата година полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващи, които не се съобразиха със възбраната за осъществяване на истанбулския прайд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР