Турските власти разкритикуваха остро премиера Бенямин Нетаняху за анексирането на

...
Турските власти разкритикуваха остро премиера Бенямин Нетаняху за анексирането на
Коментари Харесай

Нетаняху разгневи Турция

Турските управляващи разкритикуваха остро премиера Бенямин Нетаняху за анексирането на еврейските селища в окупирания Западен бряг, в случай че бъде избран отново, съобщи "Фокус ", базирайки се на Анадолската организация.

“Ето още един образец по какъв начин Нетаняху употребява изборните политики, с цел да оправдае окупацията и подкопае разрешаването на казуса по правилото за две страни,” е написал в Туитър президентският представител Ибрахим Калин, който задава и въпросите „ Ако бъде избран отново, това какво ще бъде – „ успех на демокрацията “ или окупация? Ще реагират ли западните демокрации или ще въздъхнат с облекчение?” и прибавя: „ Срам за всички тях! “

Нетаняху даде обещание да анексира окупирания Западен бряг, в случай че завоюва изборите на 9 април. В изявление за израелската телевизия той съобщи: „ Ще наложим суверенитет над селищата в Юдея и Самария на Западния бряг. " Също в Туитър външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу разгласи, че Западният бряг е „ палестинска територия, окупирана от Израел в нарушаване на интернационалното право.” И прибавя: „ Безотговорното заявление на Нетаняху търси гласоподаватели тъкмо преди общите избори и то не може да промени този факт “.

Приблизително 650,000 еврейски заселници живеят сега допълнително от 100 селища в окупираната от Израел територия на Западния бряг и в Източен Йерусалим. Според интернационалното право Западният бряг и Йерусалим са „ окупирани територии “, а всички застроени селища са противозаконни. Палестинците на собствен ред претендират както за тези територии, по този начин и за Ивицата Газа, където да основат бъдещата Палестинска страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР