Турските вестници днес поместват на първите си страници изявление за

...
Турските вестници днес поместват на първите си страници изявление за
Коментари Харесай

Турска медия към САЩ: Кои сте вие

Турските вестници през днешния ден поместват на първите си страници изказване за сирийските кюрди на съветника на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност Джон Болтън.

Болтън, който бе на посещаване в Израел, съобщи през вчерашния ден, че Съединени американски щати няма да изтеглят войските си от Сирия, до момента в който не се реализира съглашение с Турция за отбрана на кюрдите.

Турските издания дефинират като " скандални " думите на съветника за националната сигурност.

" Кои сте вие? ", написа в заглавие в. " Йени шафак ", като показва, че Съединени американски щати, които към този момент стопират плануваното евакуиране на войските си от Сирия, " са заплашили " Турция по отношение на ПКК (Кюрдската работническа партия). Изданието написа, че Болтън ще бъде в състава на американска делегация, която ще дойде тази седмица в Анкара, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според Анкара сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) са свързани с терористичната формация ПКК.

Джон Болтън направи скандалното изказване от Израел. Той уточни, че " ПКК показва кюрдите ", разяснява " Йени шафак ".

" Грозни думи от Болтън ", написа в заглавие в. " Тюркие ", като установи, че още преди да е дошъл в Анкара, той е ядосал турските управляващи.

Болтън сподели, че " Турция би трябвало да подсигурява сигурността на кюрдските бойци ". Това изказване провокира доста реакции, прибавя вестникът.

В. " Стар " оповестява, че с изключение на Болтън в състава на американската делегация, която идва на следващия ден в Анкара, са включени специфичният представител на държавния секретар Майк Помпейо за Сирия Джеймс Джефри и ръководителят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили военачалник Джоузеф Дънфорд.

В. " Хюриет " цитира представителя на президента Реджеп Тайип Ердоган, който във връзка думите на Болтън съобщи през вчерашния ден, че е " безразсъдно " да се твърди, че Турция е взела на прицел кюрдите.

Проблемът се състои в това, че групировката ПКК/СЗН поставя старания да сътвори собствен личен ред, потискайки кюрдите, които не й се подчиняват, както и в терористичните действия на групировката против нашата страна, сподели Ибрахим Калън.

Няма никакво подозрение, че една терористична организация не може да бъде съдружник на Съединени американски щати, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР