Турските въоръжени сили са основният гарант за стабилност и сигурно

...
Турските въоръжени сили са основният гарант за стабилност и сигурно
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще продължи да укрепва своя военноморски флот

Турските въоръжени сили са главният поръчител за непоклатимост и несъмнено бъдеще на страната. Това съобщи президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, обръщайки се към участниците във военното обучение " Мави Ватан 2022 " ( " Синя татковина 2022 " ), представен от Анадолската организация.

Учението " Мави ватан 2022 " се организира от 11 април 2022 година във водите на Средиземно, Черно и Егейско море с присъединяване на 45 кораба, самолета и хеликоптера от турските въоръжени сили.

Като част от учението за първи път бяха изстреляни управляеми муниции турско произвеждане Mam-L от турски дрон Aksungur.

Турският министър на националната защита Хулуси Акар, командирите на типовете войски, както и военни аташета от 15 страни, дойдоха на фрегатата " Кемалрейс " край крайбрежията на провинция Мармарис в четвъртък, с цел да следят хода на ученията.

Във видеообръщението си президентът Ердоган акцентира, че турските управляващи придават изключително значение на укрепването на отбранителната мощност на страната . Според него за Турция, " чиито крайбрежия се мият от доста морета ", съществуването на мощен флот не е въпрос на избор, а наложително условие за национална сигурност.

" Ще продължим да трансформираме Турция в най-силната морска мощ в района и света като цяло. Турските военни са освен бранители на отечеството, само че и значими участници в интернационалните интервенции, водачи на филантропични задачи ", сподели Ердоган.
 Турция стартира военна интервенция в Северен Ирак
Турция стартира военна интервенция в Северен Ирак

Цели са позиции на ПКК

Президентът означи, че досега турският флот и бреговата защита са избавили стотици хиляди животи в морето.

Турция в последните години от огромен вносител на отбранителна продукция се трансформира в експортьор. Особено търсени се оказаха бойните дронове " Байрактар ", които сега се употребяват доста интензивно от украинските въоръжени сили. Те се оказаха основни за военния триумф на Азербайджан във военните дейности в Нагорни Карабах през есента на 2020 година.
 Украйна чака още ракети и турски дронове
Украйна чака още ракети и турски дронове

Това заяви министърът на защитата Олексий Резников
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР