Турските въоръжени сили използват произведени в Турция оръжия в операцията

...
Турските въоръжени сили използват произведени в Турция оръжия в операцията
Коментари Харесай

Турция използва турски оръжия в Сирия

Турските въоръжени сили употребяват създадени в Турция оръжия в интервенцията „ Маслинова клонка “, подхваната в северната част на Сирия, съобщи Анадолската организация. Турската войска стартира атака в края на предходната седмица против кюрдските бойци от Отряда за национална самозащита (YPG), който преглежда като крило на Кюрдската работническа партия. До момента са убити над 340 терористи, показаха от армията.

Операцията е в ход, а турските бойци маршируват паралелно с бойци на Свободната сирийска войска. Складове и убежища на кюрдите в Африн и покрайнините са подлагани непрекъснато на огън – както от наземните сили, по този начин и от бойни самолети на военновъздушните сили. Огромна част от оръжията и бойната техника, която употребяват турските бойци, е турско произвеждане. Такава е самоходната артилерийска установка Т-155 „ Фъртъна “ (Буря), която може да поразява цели на 40 километра разстояние. Такива установки бяха ситуирани в няколко провинции покрай турско-сирийската граница.

Турция залага и на реактивна система за залпов огън Т-122, още веднъж турско произвеждане. Ракетите могат да бъдат изстрелвани при всевъзможни метеорологични условия и подкрепят наземните елементи, напредващи към град Африн в Северна Сирия. Въоръжените сили употребяват бойни хеликоптери Т-129 АТАК, които обезпечават нужната поддръжка по въздух. Армията залага и на бронирали машини с усилена противоминна отбрана BMC Кирпи, още веднъж турско произвеждане. За първи път дронове, оборудвани с новоразработени технологии, вземат участие в офанзивата.

Турската войска употребява и системи за радиоелектронна битка КОРАЛ, с които заблуждава и смущава противниковите радарни системи. По-рано през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че армията е почнала военната интервенция в северната част на Сирия не като окупатор, а с цел да отстрани терористите. Държавният глава уточни също по този начин, че въоръжените сили вършат всичко по силите си, с цел да избегнат цивилните жертви.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР