Турските съдебни власти са уважили искането на главния прокурор за

...
Турските съдебни власти са уважили искането на главния прокурор за
Коментари Харесай

Димитър Желязков - Очите ще бъде екстрадиран в България на 15 февруари

" Турските правосъдни управляващи са почели настояването на основния прокурор за екстрадиция на Димитър Желязков, предаването му ще стана на 15 февруари. " Това заяви за представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. Уважено е настояването на основния прокурор за изгонването на Димитър Желязков от Р Турция в Р България. Фактическото предаване ще бъде осъществено на 15 февруари в полицейски сектор на летище „ Ататюрк “ в Истанбул в сходство с оферти от Групово дело „ Орхана “ при Министерство на правораздаването на България проект, който е утвърден и от турското министерство на правораздаването. В осъществяване на този проект трима чиновници на Групово дело „ Орхана “ ще одобряват арестувания Желязков и ще го конвоират до България с полет, идващ на летище София в същия ден, добавя организация Фокус.
Припомняме, че на 5 декември 2018 година основният прокурор Сотир Цацаров разгласи, че " решение на съда в Истанбул за екстрадиция има, сега решението при министъра на правораздаването в Турция. "
" След неговия автограф и авансово координиране с турските външно и вътрешно министерство се чака изгонването у нас. ", изясни тогава Цацаров
" Всички периоди, както и процедурата се дефинират от турската страна. За нас са значими гаранциите, че турската страна ще извърши напълно интернационалните си обвързване ", сподели още основният прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР