Турските потребители се стичат в съседните България, Гърция и Грузия,

...
Турските потребители се стичат в съседните България, Гърция и Грузия,
Коментари Харесай

Гражданите на Турция пътуват до България и други съседски страни на телефонен туризъм

Турските консуматори се стичат в прилежащите България, Гърция и Грузия, с цел да купуват телефони, откакто държавното управление усили таксата за регистрация за мобилни телефони, които се внасят от чужбина. Регистрационната такса се усилва от 6000 турски лири (230 долара) на 20 000 турски лири (767 долара).

Турското законодателство е проектирано по подобен метод, че благодарение на политика на прецизно отчитане на мобилни телефони, таблети и смарт часовници се бори против незаконните мигранти и " сивия " импорт на техника. Освен това заради разпоредбите за вписване на телефони покачва събираемостта от налози. Южната ни съседка е изявен бранител на локалните телекоми, които обичайно са най-големият търговец на телефони. В Турция, да вземем за пример не е допустимо да се използва Wi-Fi за позвъняване посредством мобилното приложение Viber.

По информация на турските медии доста турски жители минават тези дни през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле/Капитан Андреево, единствено с цел да записват купени от България джиесеми и се връщат назад. Подобна е обстановката и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Пазаркуле с Гърция край Одрин. Превозни средства образуваха 15-километрова колона на черноморската автомагистрала, която води до граничния пункт Сарп на границата сред Турция и Грузия. 

Поради опашките от коли на граничните пунктове някои жители избират да минават границата с колела или пешком, осведоми " Ихляс хабер ажансъ ".

" Рано сутринта дойдох на Капъкуле, с цел да записвам телефона, който бях закупила от България. Като видях дългата опашка от коли, които чакат на митницата, взех решение да мина с велосипед и да се върна. Беше много мъчно, само че се оправих и няма да заплащам увеличена такса ", описа Мерве Туна от Истанбул, представена от .

Гражданите на Турция всеобщо се насочиха към общите граници на 8 юли, преди новата такса да влезе в действие, отбелязва.
 Инфлацията в Турция се намали до най-ниското равнище от две години насам
Инфлацията в Турция се намали до най-ниското равнище от две години насам

Това демонстрират данните на Турския статистически институт

Турция увеличи редица налози и такси,

с цел да усили приходите на държавното управление, до момента в който се пробва да извърши предизборните обещания за разноски и да възвърне район, унищожен от трусове.

Новите ограничения  - някои от които влизат в действие неотложно, а други през идващите дни усилват няколко ставки на налога върху добавената стойност до 10% от 8% и до 20% от 18%. Редица административни държавни такси също бяха увеличени с 50%, съгласно разпореждане в Официален вестник в петък. написа.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган усили фискалните разноски преди изборите през май, повишавайки заплатите, предлагайки ранно пенсиониране на милиони и предоставяйки субсидирани заеми. Икономиката също понесе удар от към 100 милиарда $ от две смъртоносни трусове през февруари.
 Жилищните наеми в Турция скочиха фрапантно, страната лимитира покачването
Жилищните наеми в Турция скочиха фрапантно, страната лимитира покачването

Цените на жилищата също скачат, изключително в курортите

Новите покачвания следват предложение на ръководещата партия на Ердоган за увеличение на корпоративните налози и такси за банките.

Миналият четвъртък министърът на хазната и финансите Мехмет Шимшек даде обещание да възвърне фискалната дисциплинираност посредством понижаване на бюджетния недостиг.

Според оповестената в турския Държавен вестник разпоредба от 10 юли т.г. се усилва също Данък добавена стойност върху редица вносни и локални артикули, a също и в заведенията за хранене и хотелите. Увеличението е от 8 на 10 %. С към 50 на 100 се покачват таксите за издаване на паспорти и визи, както и за нотариалните услуги.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР