Турските медии съобщават подробности по случая с криминално проявен българин,

...
Турските медии съобщават подробности по случая с криминално проявен българин,
Коментари Харесай

Проговори очевидец на трагедията с българина в Истанбул

Турските медии оповестяват детайлности по случая с престъпно проявен българин, който бе погубен от полицията в Истанбул, откакто нахлул в заведение с мачете и провокирал вълнения в заведение в града нощес, оповестява Българска телеграфна агенция.

Инцидентът станал в кафе-ресторанта "Шехит Камил Балкан " в кв. "Байрамхаша "в Истанбул.

Българин вилня с мачете в истанбулски ресторант

Служителят в заведението описа: "Мъжът пристигна нощес в заведението и седна на една маса на долния етаж. Поседя известно време. През това време две дами се качиха на горния етаж. Той незабавно ги последва. Извади мачете и стартира да го размахва в близост, настана суматоха и боязън. Жените се втурнаха изплашени надолу. Всички се изплашихме. Нищо не говореше. Дойдоха служителите на реда. Час и половина го уговаряха да излезе от заведението. Но той беше обърнал масите и столовете и ги бе струпал на укрепление, с цел да не влязат служителите на реда. Полицаите демонстрираха самообладание. След към час и половина напразни ангажименти служителите на реда се пробваха да влязат извън на горния етаж, където се бе барикадирал. Тогава той се паникьоса, стартира да хвърля против служителите на реда каквото намереше на разположение, рани в ръката един наш надзирател. Не споделяше обаче нищо, не говореше. "

Вижте кой е килърът на българина в Лондон

По думите на различен чиновник полицията нощес запечатала заведението. Едва след обяд разрешили да го отворят и да разчистят. На доста места имало следи от патрони.

Според турските медии, българският жител дошъл в Истанбул на 14 т.м. през Граничен контролно-пропусквателен пункт Хамзабейли/Лесово. В чантата му били открити Библия, статуетка на Богородица и на Исус Христос. Не е известно къде е нощувал до нападението. Версията, която се тиражира в медиите е, че е провокирал вълнения в заведението и е бил прострелян смъртоносно от полицията по време на акцията, с цел да бъде обезвреден. След нападението простреляният е бил откаран в болничното заведение. При прегледа е било открито, че е инфектиран с вируса HIV.

От Генаралното консулство на България в Истанбул оповестиха,че са изпратили информация до Министерството на външните работи по отношение на случая въз основа на получените от истанбулските управляващи сведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР