Турски тв канал твърди, че нелегалните ще атакуват границата с

...
Турски тв канал твърди, че нелегалните ще атакуват границата с
Коментари Харесай

Ужас! Над 100 хил.мигранти готвят щурм на границата край Одрин

Турски тв канал твърди, че незаконните ще нападат границата с Гърция

Над 100 хиляди незаконни мигранти, най-вече от Сирия, са в региона на Одрин и приготвят взлом на гръцката граница, твърди турският ефирен канал Ориент, който излъчи и видео на множеството, снимано с дрон. Според тях, целта на бежанците е да преминат дружно границата на Европейски Съюз и движейки се на север през Балканите, да си проправят път до Западна Европа и крайната си цел - Германия.

Преди три дни " Гардиън " заяви, че голямото множество е призовало ООН да ги отбрани от " всички форми на физическо, психическо и политическо принуждение “. Бежанците искат също сирийското държавно управление да предприеме дипломатически старания в Европейски Съюз, " с цел да отворят вратите си за този ескорт или да намерят незабавни решения ". От началото на септември сирийците чертаят проекти за пътуването посредством собствен канал в Telegram, чиито почитатели наброяват над 85 000, напомня английският вестник.

The " convoy of light ", consisting of 40,000 Syrian refugees who were in Turkey, began its march towards Germany.

The news of this evening and, apparently, in the coming weeks in Germany will be tracking the route of the Convoy, which Turkey promised to release to Europe.
— Ignorance, the root and stem of all evil (@ivan_8848)
Юко Нарушима, представител на Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации, съобщи пред " Гардиън ", че организацията е знаела за известия в обществените медии за образуване на огромни придвижвания на хора от Турция към Европейски Съюз, само че не е взела участие или насърчавала това. 

Организаторите, за които се счита, че самите те са сирийски бежанци, са споделили на хората да носят спални чували, палатки, избавителни жилетки, вода, консерви и комплекти за първа помощ. Реалният брой на хората в кервана не е явен, само че съгласно уредниците се чакат към 100 000 души. 

Сирийските бежанци наброяват над 3,5 милиона в Турция, където неотдавна имаше известия за възходящо напрежение и принуждение против сирийци в някои елементи на страната. В изказване уредниците обясниха, че керванът, който " излезе от утробата на революцията “, е бил провокиран от " отвратителния расизъм “, на който са били изложени от " някои партии в турската република " и който съгласно тях е довел повишаване на убийствата на сирийци. Организаторите на конвоя показват като причина за решението и натиска да се върнат в регионите на сирийския режим, което би означавало още веднъж да застрашат живота си. 

Вече към 400 души бяха принудени да се върнат по домовете си в Идлиб, откакто се пробваха да преминат сирийската граница с Турция, с цел да се причислят към кервана, само че бяха нападнати от твърдолинейни ислямистки бойци.

Според Туитър профила на на European Insider, на 22 септември към 1500 мъже са се пробвали да преминат турската граница при река Марица, само че са били отблъснали от граничните сили на Гърция. Това бе доказано от Министерството на гражданската отбрана на южната ни съседка. Същият източник твърди, че огромният взлом се чака през днешния ден (събота). Организаторите декларират, че това е единствено началото: общо тази есен могат да бъдат образувани до 10 такива " конвоя ", прибавя " Фокус ".

Ситуацията бе видяна и от българските управляващи. Вчера регионалният шеф на Хасково Минко Ангелов разгласи отчасти бедствено състояние поради мигрантския напън в общините Свиленград и Тополовград. Засега ограниченията са в действие до 29 септември. 

На собствен ред Гърция възнамерява да усили неведнъж патрулите, а преди няколко седмици държавният съвет по национална сигурност отпред с премиера Кириакос Мицотакис взе решение да удължи от 40 на 120 километра защитната стена по границата с Турция. В края на август бе обявено, че с помощта на подхванатите от управляващите ограничения през 2021 година Гърция е имала минимален брой признати бежанци през последното десетилетие - 8500. Тази година се отбележи второто най-ниско число през последното десетилетие, като пристигналите през първите осем месеца възлизат на седем хиляди.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР